De ce dinți ficși în loc de proteză dentară mobilă?

Dr. Magdalena Obădan

De ce dinti ficsi in locul protezei dentare mobile? SKY fast & fixed - Un concept terapeutic revolutionar. Dinti intr-o zi la Implant Consult

"Este ca și cum aș fi dat timpul înapoi. Mă simt ca la 30 de ani."

Ca medici și noi trebuie să facem alegeri așa după cum și pacienții fac. Am ales să folosim sistemul de implanturi dentare SKY de la bredent pentru că avem convingerea că putem astfel oferi unele dintre cele mai bune produse și servicii medicale la nivel mondial.

Iar tratamentul SKY fast & fixed este cu adevărat inovator. Adresat, în principal, pacienților edentați total aduce rapid o schimbare radicală în viața acestora.

“Este ca și cum aș fi dat timpul înapoi. Mă simt ca la 30 de ani.” – Aceasta este doar una dintre declarațiile unei paciente care ne face mândri de ceea ce putem realiza în clinica noastră.

Dacă vă întrebați de ce dinți ficși în loc de proteză dentară mobilă, iată doar câteva dintre avantaje:

  • Datorită implanturilor dentare osul mandibular nu se resoarbe. Avantajul imediat este că nu trebuie să recăptușiți sau să schimbați proteza dentară. De asemenea, fizionomia nu se va schima rapid odată cu trecerea anilor.
  • Retenția pe implanturi a dinților artificiali se face prin înșurubare. Nu credem că poate exista termen de comparație între fixarea permanentă a dinților și lipirea zilnică a protezei cu cremă adezivă. 
  • Pentru că bolta palatină este neacoperită puteți simți gustul alimentelor.
  • Puteți reveni la diversitatea alimentelor de dinainte de pierderea dinților.
  • Puteți păstra în continuare pe noptieră un pahar cu apă dar doar pentru a putea bea și nu pentru a ține proteza.
  • Este nevoie de o singură zi și o singură intervenție chirurgicală pentru inserarea implanturilor și fixarea lucrării protetice.
  • Puteți din nou râde și vorbi fără teama unui incident nedorit, și astfel viața dumneavoastră de zi cu zi este comparabilă cu a celor care au încă dinții naturali.

Trebuie să spunem că există totuși și un dezavantaj - pacienții fumători ar trebui să renunțe la fumat.

În general nu există limită de vârstă pentru pacienții care pot beneficia de avantajele acestui tratament dar nu numai vârsta este un factor esențial. Starea generală de sănătate, cantitatea de os precum și alți factori trebuie luați în considerare pentru stabilirea tratamentului corect pentru dumneavoastră. Toate detaliile se pot discută cu medicul dumneavoastră după o consultație preliminară în clinica noastră.

La Implant Consult construim zâmbete!