La Implant Consult folosim doar produse medicale de top

În prezent, cea mai bună soluție din perspectiva pacientului pentru înlocuirea dinților lipsă este implantul dentar

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale utilizate pentru înlocuirea dinților lipsă. După decenii de succes clinic și inovație, implantul din titan este „standardul” pentru înlocuirea unui dinte lipsă și ajunge astăzi la rate de succes pe termen lung între 94-97%. Implanturile din zirconia sunt o alternativă la implanturile din titan. Au fost introduse în piața medicală în 1987, dar au câștigat recent o atenție deosebită odată cu creșterea cererii de stomatologie biomimetică și holistică. În urma unor noi cercetări clinice și cu îmbunătățiri rapide în producție și proiectare, implanturile dentare din zirconia, sunt comercializate masiv ca alternativă „metal free” la implanturile metalice confecționate din titan.

În clinica noastră folosim cu succes un sistem de implanturi dentare “Made in Germany”. După mai bine de 10 ani avem convingerea că am făcut cea mai bună alegere pentru pacienții noștri. Atuul folosirii unui singur sistem de implanturi dentare este exploatat la maximum de întreaga noastră echipă medicală prin cunoașterea deplină a tuturor elementelor sistemului dar și a procedurilor conceptelor de tratament. Bazându-se pe inovație în domeniul tehnicii dentare dar și al implantologiei, grupul bredent este singurul care oferă terapii imediate de restaurare și concepte terapeutice extraordinare. Pentru companii dinamice, cum este „bredent group International”, cheia succesului este gândirea în perspectivă. De la bun început, ideea din spatele sistemului de implanturi SKY a fost să ofere soluții protetice de restaurare optime pentru toate situațiile relevante clinic, utilizând cât mai puține componente cu putință și care fac posibilă încărcarea imediată, fie că discutăm despre restaurări unidentare sau a întregului arc dentar. Schimbarea continuă combinată cu adaptarea la cerințele utilizatorilor conduce către succes. Sistemul de implant dentar german a fost sistematic îmbunătățit și este un exemplu perfect pentru acest principiu, pornind încă din 2002 de la lansarea sistemului de către Star Group International, care a fost fondată de Prof. Dr. (NY) Manfred Lang. SKY Implant System a fost apoi preluat și dezvoltat de bredent-medical.

Inovând în mod constant și depunând eforturi pentru a găsi soluții adaptabile, sigure și eficiente pentru implanturi și tratamente cu încărcare imediată, bredent ne oferă de fiecare dată soluția completă, totul dintr-o singură sursă. Bazând-ne pe experiență de peste 45 de ani a bredent, am avut încrederea de a face această alegere pentru pacienții noștri.

Iată cele mai importante reperele cronologice ale sistemului de implanturi SKY:

  • 2003 - classicSKY - Indicația majoră pentru acest implant este inserarea supracrestală și este potrivit pentru crestele alveolare neregulate. Este utilizat ca implant semi-transgingival. Structura tridimensională a suprafeței asigură osteointegrarea rapidă fără pierderi de stabilitate, datorită suprafeței sablate și gravate.

  • 2006 - whiteSKY – Un implant fabricat exclusiv din „brezirkon”. Este pe deplin biocompatibil și de asemenea, este perfect potrivit pentru pacienții sensibili la metalele din compoziția titanului. Lipsa de adeziune a plăcii bacteriene și rezistența zirconiului sunt doar câteva dintre avantajele ce recomandă acest implant. Acesta dispune de aceleași caracteristici biointegrabile ca și titanul, suprafețele fiind comparabile în ceea ce privește osteointegrarea, însă garantează o estetică îmbunătățită în zona gingiei dar și a restaurării protetice.

  • 2007 - blueSKY - Este un implant dentar conceput pentru inserarea izocrestală. Este fabricat din titan structurat în zona coronară cu o margine de 0,5 mm. Plasarea implantului dentar la același nivel cu osul duce la evitarea pierderii osoase datorată stabilizării osului la un nivel înalt pe toata lungimea implantului dentar. blueSKY a primit „Marca de calitate de încredere” 2018-2020 de la Fundația CleanImplant. Investigațiile ample ale Fundației au confirmat că suprafața blueSKY este absolut curată și fără reziduuri.

  • 2009 - miniSKY - Implant dentar cu diametru redus cu inserare rapidă și atraumatică. Utilizarea acestor implanturi precum și a unor componente protetice simple garantează pentru pacienți retenția sigură a restaurărilor estetice chiar și pentru spații înguste în dentiție.

  • 2013 - narrowSKY - Implantul dentar pentru rezolvarea edentațiilor înguste. Oferă soluții atât pentru spațiile înguste dar și pentru arcade atrofiate fără a abandona conceptul simplității cu un număr redus de componente.

  • 2017 - copaSKY ultra short - Implantul a fost dezvoltat special pentru reabilitarea crestelor alveolare largi și plate. Utilizarea optimă a osului disponibil este asigurată grație designului implantului și protocolului chirurgical orientat spre os, astfel încât stabilitatea primară ridicată și osteointegrarea completă să fie garantate.

  • 2019 - copaSKY long implant - Proiectarea implantului în combinație cu protocolul chirurgical permite inserția atraumatică în osul dur și conferă o stabilitate primară ridicată datorită compresiei în osul moale. Astfel, în toate calitățile osoase, se obține o stabilitate primară ridicată și implantul copaSKY poate fi restaurat imediat.

  • 2021 - whiteSKY TL - Noile Implanturi ceramice whiteSKY sunt recomandate situațiilor clinice în care este nevoie de înlocuirea unor dinți vizibili, în special pentru restaurarea dinților frontali. Deoarece zirconia nu are proprietăți metalice, whiteSKY este, de asemenea, soluția perfectă pentru pacienții cu sensibilitate la metale. Datorită designului dintr-o singură piesă al implantului, acesta este întotdeauna potrivit pentru încărcarea cu elemente protetice imediat după inserare, soluție dovedită viabilă atât științific cât și în practică.

Știm deja că pentru un tratament reușit cu implant dentar este nevoie și de elemente de protetică excepționale, atât funcționale cât și estetice. Filosofia bredent a făcut posibilă și aici dezvoltarea unor soluții bazându-se pe materiale noi cu calități identice cu ale dintelui natural. De exemplu BioHPP. Acest material face posibil ca dintele artificial să absoarbă o parte din energia mușcăturii și astfel să diminueze șocul suferit de os prin intermediul implantului inserat și să permită încărcarea imediată mărind semnificativ durata de viață a implantului. Având o greutate extrem de mică este potrivit atât pentru lucrări protetice de înlocuire a unui singur dinte cât și a mai multor dinți. Protezarea se poate face în același timp cu inserarea fără a mai fi nevoie să așteptăm luni de zile pentru osteointegrare iar riscul de respingere de către organism a implantului scade. Un material excelent pentru realizarea unor lucrări protetice de mari dimensiuni, pentru tratamente ale edentaţiei totale, așa cum este SKY fast & fixed, prin solidarizarea implanturilor inserate într-o bară realizată din BioHPP.
Bredent are soluții și în ceea ce privește rezolvarea eficientă și rapidă a problemelor legate de parodontită și periimplantită, inflamația alveolei după o extracție, necroza osoasă, vindecarea inadecvată în urma unei rezecții apicale, inflamația reziduală care afectează vindecarea după inserarea unui implant în special în cazul protezării imediate, tratamentul cariilor. Soluția este terapia HELBO®, cunoscută sub numele de "Terapia fotodinamică antimicrobiană". Cu ajutorul luminii laser ea luptă cu bacteriile patogene, accelerează procesul de vindecare și în același timp, ameliorează durerea.
Pe lângă dezvoltarea celor mai avansate instrumente pentru plasarea în siguranță, rapidă și eficientă a unui implant dentar oferită într-o singură trusă pentru toate implanturile SKY, bredent pune la dispoziție și Penguin RFA. Un instrument pentru măsurarea stabilității implantului cu ajutorul tehnicii de analiză a frecvenței de rezonanță. Acesta oferă informații fiabile despre stabilitatea primară a implantului inserat informații extrem de utile care poate duce la scurtarea timpului de tratament și la reducerea riscurilor pentru pacient.

Tratamentul cu implanturi dentare nu este un panaceu universal. El este recomandat doar acolo unde dintele natural nu poate fi salvat de către medicul dentist. Evident, situația clinică a pacientului este cea care determină medicul să propună pacientului un astfel de tratament. Este bine de știut că totdeauna există și alte opțiuni pentru pacient.

Despre toate acestea putem discuta în amănunt doar în clinica noastră și abia după o primă consultație de evaluare. Nu ezitați să ne contactați pentru o programare.

La Implant Consult construim zâmbete!