Implantul dentar - Dantură completă, restaurare estetică

Implantul dentar - Dantură completă, restaurare estetică

Am pierdut un dinte - ce fac acum? Punte convențională sau coroană individuală pe implant?

Dacă vrei să-ți păstrezi zâmbetul, chiar și după pierderea unui dinte din cauza unui accident, vei alege cu siguranță un tratament de restaurare pe suport de implant dentar. În felul acesta nimic nu va umbri frumusețea dinților tăi.

Tratamentul de restaurare pe suport de implant dentar, este totdeauna alegerea corectă pentru pacienții cu o dantură sănătoasă dar care au o lacună datorată pierderii unui singur dinte. Prin analogie cu dintele natural, implantul dentar este echivalentul rădăcinii dintelui. Tratamentul cu implant dentar presupune o intervenție chirurgicală prin care implantul se inserează în osul alveolar și servește ca suport pentru coroana dintelui. Implanturile dentare moderne sunt în formă de șurub și permit chiar și o încărcare imediată cu o restaurare temporară. Acest lucru este extrem de important din perspectiva aspectului estetic pe care pacientul îl dorește.

Enumerăm aici câteva dintre avantajele acestui tratament care ar trebui să încline balanța în favoarea acceptării implantului dentar:

  • Prezervă integritatea structurilor faciale menținând astfel calitatea vieții pacientului la nivelul din momentul danturii complete și sănătoase
  • Permite menținerea dinților restanți neafectați, aceasta însemnând de fapt că nu este nevoie de sacrificarea celor doi dinți alăturați pentru crearea pivoților necesari susținerii coroanei dentare din dreptul dintelui extras.
  • Ajută la menținerea stării generale de sănătate prin calitatea nutriției și digestiei
  • Din punct de vedere estetic, zâmbetul restaurat este cât se poate de natural ceea ce determină menținerea unei bune imaginii de sine
  • Încetinește resorbția osoasă ce survine odată cu înaintarea în vârstă

Pentru a afla dacă și în situația medicală a dumneavoastră puteți beneficia de avantajele tratamentului cu implanturi dentare, programați-vă un consult în clinica noastră.

La Implant Consult construim zâmbete!